" Şehriyeli Yayla Çorbası "
Malzemeler :
* 1 su bardağı arpa şehriye
* 2 çorba kaşığı un
* 1 su bardağı süzme yoğurt
* 5 su bardağı su
* tuz ve karabiber
Üzeri için ;
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 çay kaşığı nane
*1 çay kaşığı kırmızı biber
Hazırlanışı :
Tencereye yeteri miktarda su koyup kaynatın arpa şehriyeleri haşlayın.Diğer bir tencerede su,un ve yoğurdu çırpın tencereyi ocağa alıp sürekli karıştırarak kaynatın,kaynayınca haşladığınız arpa şehriyeyi koyup 10 dakika kadar pişirin.Çorbanıza tuz ve karabiber ilave edip tatlandırın.Üzeri için erittiğiniz tere yağına kırmızı biber ve naneyi ekleyin,çorbanızın üzerine döküp sıcak servis yapın...Afiyetler Benden Olsun...