'' Hünkar Beğendi ''
* 5 adet patlıcan
* 3 çorba kaşığı un
* 2 su bardağı süt
* 1 su bardağı kaşar peyniri
* sıvı yağ
* tuz ve karabiber
Üzeri için :
* 300 gr kuzu eti
* 1 çorba kasesi mantar
* 1 soğan
* 3 diş sarımsak
* 2 adet domates
* 2 adet biber
* 1 çorba kaşığı salça
* sıvı yağı
* su
* tuz
Hazırlanışı :
Hünkar beğendi için, kuzu etini sıvı yağda kavuralım, üzerine doğradığınız soğan ve sarımsakları ilave edin.Mantar ve salçasını ekledikten sonra bir süre kavurun.Daha sonra üzerine yemeği pişirecek kadar su ilave edin.Bir süre pişirdikten sonra domates ve biberi ilave ederek pişirin.
Beğendi si için ; İlk olarak patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun.Unu sıvı yağla tencereye alıp biraz kavurun, közlenmiş ve ince doğranmış patlıcanları ilave edip eze eze kavurun patlıcanlar iyice ezilince sütü ilave edin.İyice özleşince kaşar peynirini ekleyerek peynir eriyene kadar karıştırın.Beğendi ve et hazırlanınca, servis tabağına beğendi yayılır.Ortası açılarak et ortasına yerleştirilir ve servis yapılır...Afiyetler Benden Olsun...