İrmikli Şeftali Tatlısı

'' İrmikli Şeftali Tatlısı ''

Malzemeler :

* 1 litre süt
* 7 yemek kaşığı toz şeker
* 7 yemek kaşığı irmik
* 1 paket vanilya

Sosu için :

* 4 adet şeftali
* 1 su bardağı şeker
* 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
* 1 fincan su

Hazırlanışı : 


Süt, irmik ve toz şeker çırpma teli ile çırpın.Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin.Tencereyi ocaktan alın.Vanilyayı ekleyip karıştırın ve karışımı suyla ıslattığınız orta büyüklükte bir cam kalıba boşaltın.Soğumasını beklerken bir tencereye kabuklarını soyduğunuz ve dilimlediğiniz şeftalilerin üzerine şekerini ekleyip 10 dakika pişirdikten sonra sulandırdığınız nişastayı azar azar ilave edip 1 taşım kaynatıp ocağı kapatın.Cam kaptaki irmikli karışımın üzerine döküp buzdolabında soğuduktan sonra dilimleyip ikram edin...Afiyetler Benden Olsun...




loading...