Balığın Faydaları :
1 . Kalp Sağlığı :
Balık doymamış yağ asidi içerir,beslenme de etin içerdiği gibi doymuş yağlarla değiştirildiğinde kolesterol seviyelerini azaltabilir.Balıkta ki asıl yararlı besin ögesi Omega 3 yağ asidir. Omega 3 yağ asidi bir çeşit doymamış yağ asididir. Vücutta ki iltihabı azaltmaya yardımcı olur ve kan damarlarına zarar verebilecek durumları engeller,kan pıhtışalmasını ve düzensiz kalp atışlarını düzenler.Çocuklar da öğrenme yeteneğini artırır.Haftada en az 1-2 porsiyon balık tüketmek kardiyak ölüm başta olmak üzere kalp hastalık riskini de azalttığı görülmüştür.
2 . Damarları Temizler :
Balık yemek kan dolaşımını artırır.Deniz ürünlerinde bulunan Omega 3 yağları bedene yararlı sağlıklı düzeyde kalmasına yardımcı olur.Bedenin kansere ve diğer hastalık süreçlerine olan tepkisinde ara buluculuk yapan hormon benzeri maddelerdir.
3 . Eklemlere Faydalı :
Dengeli bir diyet düzeninin parçası olarak balık yemenin romatoid belirtilerini hafiflettiği bilinmektedir.Deniz ürünü tüketiminin artırılması hastalığı önlemede yardımcıdır.
4 . Göz Sağlığı :
Düzenli yağlı balık tüketimi gözleri parlak ve sağlıklı tutmaya yardımcı olur.Balık ve istiridye gece görüşünü artıran bir A vitamini formu olan retinol içerir.
5 . Temel Besin Ögelerini İçerir :
Deniz ürünleri vücudun sorunsuz çalışması için iyot,selenyum,çinko ve potasyum gibi bir çok temel besin ögesi sağlar.İyot tiroid bezi çalışması için önemlidir,selenyum da bizi kanserden koruyacak enzimleri yapmada görevlidir.Balık ve kabuklu deniz ürünleri A ve D vitamini gibi vitaminlerin mükemmel kaynaklarıdır.
6 . Nefes Problemi :
Balık ve kabuklu deniz ürünlerinin akciğerleri korumaya yardımcı olabileceğini göstermiştir.Çocuklar da astım belirtilerini rahatlatmanın yanı sıra önlediğine yönelik belirtiler de saptanmıştır.
7 . Depresyon :
Balık depresyonu önlemede büyük bir rol oynamaktadır.Düşük Omega 3 seviyeleri yüksek depresyon riski ile ilişkilidir.Deniz ürünleri depresyonu önlemek için yardımcı olabilmektedir.
8 . Cilt Sağlığı :
Cildi sadece UV ışınlarının zararlı etkilerinden korumakla kalmaz aynı zamanda balık tüketiminin artırılması egzema ve sedef hastalığı gibi cilt hastalıklarına karşı da yardımcı olmaktadır.Mükemmel bir protein kaynağıdır.
9 . Bağırsak Sağlığı :
Balık yağının zengin diyetlerin Chron hastalığı ve ülser,kolit gibi ciddi bağırsak hastalıklarına karşı koruma sağladığı yönündedir.
10 . Beyin Gücü :
İnsan beyninin yaklaşık % 60 ı yağdır.Bunun çoğunluğunu Omega 3 yağlar oluşturur.Deniz ürünlerinde bulunan bir Omega 3 yağ asidi olan DHA sayesinde çocukların konsantrasyonlarında gelişmeler,okuma becerilerinde artış,dikkat eksikliği gibi durumlarda iyileşme kaydedilmiştir.