" Soğan Çorbası "
Malzemeler :
* ince doğranmış 4 soğan
* 1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
* 50 gr rendelenmiş peynir
* 1,5 litre su
* 4 dilim ekmek
* sıvı yağ (kızartmak için)
* 2 çorba kaşığı mısır unu
* tuz ve karabiber
Hazırlanışı :
İnce doğranmış soğanları tencerede altın rengi olana kadar kavurun.Ateşten alın ve biraz soğutun.Üzerine 1,5 litre soğuk su dökün.Tuz ve karabiberi koyun,kapağı kapatarak basıncı en yüksek dereceye ayarlayın.5 dakika pişirin.basıncı yavaş yavaş düşürün.Karışımı biraz suyla karıştırılmış 2 çorba kaşığı mısır unuyla koyulaştırın.Kızartma tavasında bir kaç dilim ekmeği kızartın.Her bir dilimi dörde bölün,ekmekleri 1 çorba servis kasesinin dibine yerleştirin ve üzerine çorbayı boşaltın.Rende peyniri serpiştirin.Sıcak olarak servise verin... Afiyetler Benden Olsun...