" Kaymaklı Tatlısı"
Malzemeler :
* 6 adet baklava yufkası
* 1 kg süt
* 1,5 çay bardağı pirinç
* 1/2 bardak şeker
* 200 gr tereyağı
Şurup İçin :
* 3 su bardağı şeker
* 2 su bardağı su
* 2 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanışı :
Pirinci biraz suyla lapa gibi pişirdikten sonra süt ilave edilerek bir süre daha pişirin.Koyulaşıncaya şekerini ekleyin.Ateşten indirip soğumaya bırakın.Tüm yufkaları yağlayıp tepsiye her kat yağlanarak serin sonra sıcak fırına sürün.Yufkalar kızarınca yarısını ayırıp arasına sütlacı serin.Sütlacın üzerine pişmiş yufkaların yarısını da serin ve sıcak şurubu dökün ve dilimleyin,servise verin ... Afiyetler Benden Olsun...