" Çikolatalı Muzlu Yaş Pasta "
Malzemeler :
Pandispanya İçin :
* 3 yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı un
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 1 paket 25 gr kakao
Krema İçin :
* 3 su bardağı süt
* 4/3 su bardağı şeker
* 2 yemek kaşığı un
* 2 yemek kaşığı nişasta
* 1 paket 80 gr bitter çikolata
* 1 paket vanilya
* 1 tatlı kaşığı tere yağ
Süslemek İçin :
* 2 adet muz
* 1 su bardağı kırılmış fındık
* ıslatmak için 1/2 su bardağı süt
* 1/2 paket sütlü çikolata 40 gr rendelenmiş
Hazırlanışı :
Yumurtaların beyazlarını 1 tutam tuzla iyice köpürene kadar cam bir kap içerisinde 5 dakika kadar mikserle çırpın.Ayırdığınız yumurta sarılarını ayrı bir kapta şekerle beraber çırpın.Köpüren yumurta sarılarını beyaz yumurtalara ilave edelim ve alttan üste doğru köpükleri söndürmeden karıştırın.Sıvı yağı ekleyin.Un,kabartma tozu,vanilya ve kakaoyu karıştırıp eleyerek yumurtalara ilave edin.Yavaşça karıştırarak yağlanmış orta boy kelepçeli kalıba boşaltın.Önceden ısıttığınız 180 C' fırında 25 dk kadar pişirin.Kek pişerken kremasını hazırlayın,bunun için çikolata ve tere yağ hariç diğer malzemeleri karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.Pişen keki ılındıktan sonra 3 eşit parçaya kesin.İlk katını üzerine yayın,muzları dilimleyerek yarısını kremanın üzerine dizin ve biraz fındık serpin.İkinci katı da aynı şekilde yerleştirip süt ve kremasını sürdükten sonra yine muz dilimleri ve fındık yerleştirin.Son olarak son katı sütle ıslatıp kalan krema ile sıvayın.Pastanın üstünü rendelenmiş çikolata ve fındıkla süsleyin,servise verin ... Afiyetler Benden Olsun...