" Haşhaşlı Yufkadan Börek "
Malzemeler :
* 3 adet yufka
* 2 adet büyük patates
* 2 veya 3 dolu yemek kaşığı haşhaş
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı maden suyu
* 1 adet soğan
* tuz, kırmızı biber, karabiber
Hazırlanışı :
İç malzemesi hazırlamak için , patatesleri haşlayıp küp küp doğrayın.Tavaya küçük doğranmış soğanı kavurun.Patatesleri, tuzu, ve baharatları ekleyin.Sosu için haşhaş, yağ ve maden suyunu karıştırın.Yufkanın birini serip 4-5 kaşık kadar sostan gezdirip, fırçayla her yerine sürün, yufkanın karşılıklı kenarlarını ortada birleştirin kuru yerlere de sostan sürün sonra uzun kenarları yeniden ortada birleştirerek kare şekli oluşturun.Kareleri dörde bölün her parçaya 1 kaşık iç malzemesi koyup bohça gibi katlayın, kat yerleri alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin.Böreklerin üzerine kalan sostan sürüp fırında 200 derecelik fırında kızarana dek pişirin.Afiyetler Benden Olsun...