" Yoğurtlu Kebap "
Malzemeler :
* 500 gr kuzu eti
* 1 kaşık çiçek yağı
* 1 soğanın suyu
* tuz
* karabiber
* 2 kaşık yağ
* 1 kahve kaşığı kırmızı biber
* 1 kahve fincanı kaynar et suyu
* 2 bardak suyu süzülmüş yoğurt
* 2 küçük pide
Hazırlanışı :
Kuşbaşı doğranmış kuzu etini,suyu süzülmüş yoğurtla,yağ,soğan suyu,tuz ve biberle iyice ovun.4 adet şiş'e kuşbaşı etleri dizin,ızgarada güzelce pişirin.Bir kaşık yağı tavada iyicene kızdırın.Pideleri bir lokma olacak şekilde kesin,tavaya atın.1 dakika kadar kaşıkla karıştırın,kaynar su veya et suyu ilave edin.ocaktan alıp 5 dakika kadar bekletin.Pideleri tabaklara eşit bölün,üzerilerine dizin.Kırmızı biberle kızartılmış yağı üzerinde gezdirin.Tabakların kenarlarına doğranmış domates ve sivri biber koyup servise verin... Afiyetler Benden Olsun...