ELMALI LİMONLUK KURABİYE

" Elmalı Limonluk Kurabiye "


Malzemeler :

* 1 adet yumurta

* 70 gr tereyağı
* 1 Türk fincanı sıvı yağ
* 1/2  su bardağından fazla pudra şekeri
* 2 yemek kaşığı buğday nişastası
* 2,5 su bardağı un
* 1/2 paket kabartma tozu

Elmalı Harcı İçin :


* 2 adet orta boy elma

* 2 yemek kaşığı toz şeker
* kıyılmış ceviz içi

Hazırlanışı :

Elmaların kabuklarını soyun rendeleyin, içine toz şeker ve tarçın ilave ederek suyunu çekinceye kadar kavurun. Soğuması için başka bir kaba alıp ceviz ekleyerek karıştırın.Yumurta, pudra şekeri, nişasta, kabartma tozu, tereyağ ve sıvı yağı yoğurma kabına alın.2 su bardağı unu ilave edip yoğurun kalan  yarım bardağı da yavaş yavaş ilave edip yumuşak bir hamur elde edin. Limonluğun iç tarafını  strec filmle kaplayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparıp baş parmağınızla limonluğun içinde açın ve limonluğun şeklini alan hamurun iç malzemesini ekleyip hamuru kapatın.Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye kurabiyeyi ters çevirin, tüm hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın. 170 derce fırında 15-17 dakika pişirin. Pişen kurabiyeler soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin ve servis yapın... Afiyetler Benden Olsun...


loading...