" Halka Tatlısı "
Malzemeler :
* 1 yumurta
* 1 çay bardağı süt
* 1 çay bardağı yoğurt
* 1 su bardağı irmik
* 1 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 3-4 damla limon suyu
Kızartmak İçin :
* 2 büyük su bardağı sıvı yağ
Şerbeti İçin :
* 2 su bardağı şeker
* 2 su bardağı su
* 1-2 damla limon
Hazırlanışı :
İlk önce şeker ve suyu bir tencereye alıp 15 dakika kaynatıp , ocaktan almadan 1-2 dakika önce limon suyunu ekleyin. Şerbetinizi soğutun...
Derin bir karıştırma kabına malzemeleri ekleyip çırpma teliyle çırpın .Kıvamı ne cıvık nede katı olacak tam ikisinin ortasında olduysa kızartma aşamasına geçebilirsiniz.Hamuru sıkma torbasına doldurduğunuz hamuru yağ çok ısınmadan halka şeklinde sıkınız. İki tarafını kızarttıktan sonra şerbete hemen atın ve diğer halkalar pişinceye kadar şerbette bekletin.Bütün kalka bitinceye kadar bu işleme devam ediniz...Afiyetler Benden Olsun...