" Laz Böreği "
* 1 adet yumurta
* 1,5 çay bardağı süt
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* Alabildiği kadar un
* 1 tutam tuz
* 200 gr Tereyağı ( yufkanın üzerine sürülecek )
Muhallebi İçin :
* 1,5 su bardağı toz şeker
* 4 adet yumurta
* 7 su bardağı süt
* 4 yemek kaşığı nişasta
* 1 fiske tuz
* 4 yemek kaşığı pirinç unu
Şerbeti İçin :
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı su
* 2 damla limon suyu
Hazırlanışı :
Şerbeti soğuk olacağından önce şeker ve suyu kıvamı gelene kadar kaynatıp ocaktan almaya yakın 2 damla limon suyu ekleyip şerbeti soğumaya bırakın.Muhallebi için yumurta,nişasta, pirinç unu, şeker , 1 fiske tuz ve süte ekleyip, Kıvam alana kadar pişirin.Daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.Hamur malzemelerini karıştırarak yoğrulur ve 4 adet yufka açılır.Her yufkanın arasına tereyağı sürülür.Her yufkanın arasına muhallebi dökülür.Kalan yağı en üzerine sürün. Kare kare kesip Önceden ısıtılmış fırında pişirin.Laz böreği sıcak şerbet soğukken üzerine gezdirin.1-2 saat çekmesini bekleyip daha sonra servis yapın... Afiyetler Benden Olsun...